PROGRAM APOSTOLSKOG POHODA BENEDIKTA XVI. HRVATSKOJ

Sveti Otac boravit će u Zagrebu u subotu 4. i nedjelju 5. lipnja 2011. godine, a geslo pohoda bit će "Zajedno u Kristu". Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, Papa će se susresti s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem u Uredu Predsjednika RH na Pantovčaku i predsjednicom Vlade Republike Hrvatske Jadrankom Kosor u Apostolskoj nuncijaturi.


U Hrvatskom narodnom kazalištu susrest će se s predstavnicima kulture, akademske zajednice, poduzetnika, civilnog društva, politike, diplomatskog zbora te s poglavarima vjerskih zajednica.
Na kraju prvoga dana Papa će biti na molitvenom bdjenju s mladima na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.
Središnja točka pastirskog pohoda Republici Hrvatskoj bit će svečano euharistijsko slavlje u povodu Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će Sveti Otac predvoditi u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom Hipodromu. Nakon mise papa Benedikt XVI. predmolit će molitvu "Kraljice neba" i iz Zagreba, u svom tradicionalnom nedjeljnom podnevnom obraćanju, uputiti poruku vjernicima diljem svijeta.
U nedjelju popodne Papa će u zagrebačkoj katedrali predmoliti molitvu Večernje u zajedništvu s biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Potom će se Sveti Otac pomoliti na grobu blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Priopćenje su potpisali predsjednik HBK đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić te ministar vanjskih poslova i europskih integracija i predsjednik Državnog odbora za pripremu i praćenje posjeta pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj Gordan Jandroković.