OKRUŽNICA O PRIPRAVI VJERNIKA ZA PAPIN POHOD

Neki naglasci iz okružnice:
-     Već sada poželjno je započeti s pripravom bračnih parova i mladih u župama te planirati organizirani odlazak u Zagreb, ističe mons. Srakić te iznosi plan Nadbiskupijske priprave za navedene događaje.
-     Obnavljanje molitve za obitelj koja se molila tijekom Godine obitelji, te na moljenje molitve koju je izdala HBK. Od prve korizmene nedjelje, 13. ožujka, te svake sljedeće nedjelje, nadbiskup Srakić, u zajedništvu s ostalim biskupima HBK, potiče obitelji da u 21.00 sati izmole krunicu ili barem jednu deseticu krunice, molitvu za obitelj HBK te ispovijest vjere Hrvata katolika. Molitva neka bude uz upaljenu svijeću na prozoru kao vidljivi znak i svjedočanstvo obiteljske molitve.
-     Vjernici se potiču i na dobrotvornost te će se tijekom korizmenih pobožnosti križnoga puta u svim župama prikupljati milostinja. Prikupljena sredstava ostaju župama i trebaju se usmjeriti za potrebe obitelji, naročito za školovanje djece. Ukoliko nema takvih potreba novac će biti usmjeren u Nadbiskupijsku zakladu "Dr. Nikola Dogan" za pomoć učenicima i studentima, ističe se u okružnici.
-     Potrebno je da do 15. veljače svaka župa ima barem jedan bračni par, a moguće je i više, koji će se pridružiti svome župniku u promicanju pastorala braka i obitelji, te će se angažirati oko zaživljavanja redovitih župnih susreta bračnih parova. Kako bi župni susreti bili kvalitetniji uskoro će na nadbiskupijskom seminaru animatora Pastorala braka i obitelji biti predstavljene kateheze za bračne parove. O braku i obitelji promišljat će se i na dekanatskim svećeničkim koronama te susretima članova župnih pastoralnih vijeća.
-     Osmišljene su i kateheze te klanjanja za pripravu mladih, a njihov odlazak na molitveno bdijenje s Papom na središnjem zagrebačkom trgu, bit će organiziran preko Ureda za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije. Mladi se za sudjelovanje trebaju prijaviti u navedeni ured do 21. travnja. Putovanja svih ostalih zainteresiranih vjernika organizirat će se na župnoj i dekanatskoj razini.
-     "Sve vas, draga braćo svećenici, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i župni suradnici, kršćanski muževi, žene i roditelji, te Vas dragi mladići i djevojke - koji ste izdaleka ili izbliza puni radosne nade i očekivanja usmjereni prema kršćanskoj ženidbi i obiteljskom životu - potičem na obnovljen i radostan pastoralni zanos i zauzetost te na sudjelovanje u župnim, dekanatskim i nadbiskupijskim pastoralno-katehetskim programima te na susret sa Svetim Ocem 4. i 5. lipnja u Zagrebu. Zajedno sa svima Vama, na ustrajnu molitvu i duhovnu pripravu pozivam i sve Vas draga djeco te djedovi i bake." zaključio je okružnicu đakovačko-osječki nadbiskup.