Naglasci iz priprave vjernika za Papin pohod

Papa Benedikt XVI. dolazi u apostolski pohod našoj domovini i narodu 4. i 5. lipnja 2011. povodom prvog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji. Priprava i program Papina pohoda odvijat će se pod geslom „Zajedno u Kristu“.
Kako će se odvijati naša priprema:
- Molitva za obitelj koju ćemo moliti iza svake svete mise a naše obitelji u svojim domovima svake nedjelje u 21 sat izmolit će barem jednu desetku krunice, navedenu molitvu i molitvu ispovijesti vjere Hrvata katolika. Molitve su napisane u listiću.
- Dobrotvornost. Prikupljat će se molitva prigodom molitve velikog križnog puta koja će ići za potrebe siromašnih obitelji, školovanje njihove djece.
- Župni susreti bračnih parova i obitelji. Susreti obitelji, bračnih parova koji će kroz korizmu moliti križni put, sudjelovati na klanjanju četvrtkom i korizmenoj propovijedi -predavanju petkom.
- Mladi. Imat će ponedjeljkom pripremljene kateheze te klanjanja četvrtkom.
- Susret župnih suradnika u bračnom i obiteljskom pastoralu. Pozivamo one suradnike koji npredmole križni put da to zajedno s njima čini i njihov bračni drug. Prvi križni put predvode ŽP i ŽEV-e. Neka zajedno dođe obitelj. Ako je muž član vijeća neka s njim dođe i njegova supruga i obrnuto.
- Organizacija putovanja. Mladi će se prijavljivati na svom susretu ponedjeljkom u 20,00 sati a ostali će biti obaviješteni na vrijeme.