Vazmeno trodnevlje

U dane Svetog trodnevlja, tj. od četvrtka do subote, redovito se nisu obavljali težački poslovi. To su dani u kojima je Bogočovjek Isus Krist trpio, bio raspet i umro, položen u grob i slavno uskrsnuo.
Danas je Veliki četvrtak, dan spomena na Isusovu Posljednju večeru, koju je prije muke     proslavio sa svojim učenicima, kad je učenicima ostavio trostruki dar: prvi dar je euharistija, tj. misa i pričest, drugi je dar svećeništvo u Crkvi, a treći je simbolička pouka o važnosti bratske ljubavi. Na taj dan svećenici u mnogim crkvama neposredno podsjećaju na Isusovo pranje nogu apostolima tako što i sami peru noge dvanaestorici muškaraca, tzv. "apostola".
Prije podne u 9 sati je misa posvete ulja u katedrali u Đakovu. Oko biskupa su okupljeni svećenici koji obnavljaju svoja svećenička obećanja. Navečer u 18,30 sati u našoj župnoj crkvi svečano ćemo proslaviti Misu večere Gospodnje, koju predvodi nadbiskup u miru Marin Srakić. Poslije mise euharistijsko klanjanje, u kojem se pridružujemo Isusu u Getsemanskom vrtu.