Hod za život

Ove godine se po prvi put Hod za život održava u Osijeku, 18. svibnja 2019. godine. Život svakoga od nas počeo je začećem - spajanjem muške i ženske spolne stanice nastaje novo, neponovljivo ljudsko biće s jedinstvenom DNA strukturom i kao zasebna jedinka raste u tijelu svoje majke. U trenutku začeća određeni su: spol djeteta, boja očiju, kose i kože, visina i građa tijela, smisao za glazbu, umjetnost, sport… Već 18. dan nakon začeća zabilježeni su otkucaji bebinog srca, a nerođeno dijete s 10 tjedana ima svoj jedinstveni otisak prsta.
Hodom za život ćemo ove godine poslati poruku da su nerođena djeca najranjivija i najnezaštićenija manjina u Hrvatskoj kojoj je ugroženo temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom - pravo na život!
Odvojite vrijeme i hodajte za one čija zaštita ovisi o svima nama. Više o Hodu za život u svom gradu možete doznati na www.hodzazivot.hr ili na Facebook stranicama Hoda za život Osijek, Zadar, Split, Zagreb i Rijeka.
U Osijeku je okupljanje za Hod za život u subotu, 18.5. u 10 sati na Zrinjevcu. Hodat ćemo Slavičekovom ulicom do Ulice Hrvatske Republike, Županijskom do Trga Ante Starčevića gdje će se održati prigodni program.