Predstavljanje prvopričesnika u osječkoj konkatedralnoj župi

U nedjelju, 13. listopada 2019. tijekom jutarnjeg euharistijskog slavlja u konkatedralnoj župnoj crkvi sv. Petra i Pavla, apostola predstavljeni su prvopričesnici, 140 učenika trećih razreda osnovnih škola Sv. Ane, Vladimira Becića, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Ivana Filipovića. Svetu misu i obred predstavljanja predvodio je župni vikar Robert Almaši. 

Propovjednik je u svojoj prigodnoj homiliji, obraćajući se kandidatima za sakrament prve svete pričesti, izrazio radost zbog ovog svečanog događaja te na tragu nedjeljnih liturgijskih čitanja pozvao: „Naaman nakon ozdravljenja donosi odluku da se neće više klanjati drugim bogovima, nego samo Gospodinu Bogu kojemu služi prorok Elizej. Mi moramo znati da Bog od nas u vjeri nešto i traži kako bi se vidjelo da vjerujemo. Onu vjeru koju smo primili od svojih roditelja, oni od svojih itd. pozvani smo očitovati, i to redovitim pohađanjem nedjeljne svete mise, župne kateheze, uključivanjem u razna događanja župe, u pjevače i ministrante…“

Po završetku homilije katehete vlč. Blaž Jokić, s. Branka Čutura, Marica Wohmuth, Brigita Petrović i Dragica Nemet, koji tijekom ove katehetske godine pripravljaju djecu za sakrament prve pričesti, prozvali su djecu, a oni su svoju spremnost izrazili usklikom „Evo me!“ te iz svećenikovih ruku preuzeli molitvenik u izdanju Župe sv. Petra i Pavla, apostola. Euharistijsko slavlje pojedinim dijelovima animirali su učenici OŠ V. Becića pod koordinacijom vjeroučitelja Lovre Kladarića, a liturgijskom pjesmom dječji zbor župe pod vodstvom s. Branke Čutura i Dubravke Matić. 

Antun Kovačić