U osječkoj konkatedrali obilježene dvije obljetnice

OSIJEK - Bogat program obilježavanja 20-te obljetnice slavne 3. gardijske brigade Hrvatske vojske okončan je svetom misom u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola, koju je služio župnik mons. Adam Bernatović uz vojnog kapelana Antu Mihaljevića i župnog vikara Josipa Semialjca, te uz nazočnost pripadnika te brigade i nekoliko visokih časnika HV-a. Na misi su pjevali i članovi Hrvatskog obrtničkog pjevačkog i glazbenog društva „Zrinski“, koja, ovih dana, obilježava 115. obljetnicu postojanja.


„Večeras želimo razmišljati o svemu pozitivnom što su učinili pripadnici 3. gardijske brigade i članovi HOPGD „Zrinski“ za svog postojanja. Mnogi su pripadnici 3. gardijske brigae položili svoje živote za Domovinu, a iza tih žrtava stoji ljubav prema obitelji, narodu i Domovini. Sve bi nas takva ljubav trebala nadahnjivati. Dok sam bio u Afganistanu kao vojni kapelan bio sam  ponosan na naše vojnike koji su prednjačili u duhovnim, obiteljskim i ljudskim vrijednostima. Vratio sam se ponosniji na svoj narod, u nadi da ovu borbu koju sada vodimo, možemo dobiti samo ako ne tražimo neprijatelje u prevrtljivima, nego da pogledamo u naše grijehe i slabosti budeći tako božansko u nama, jer smo braća i sestre Isusa Krista“, rekao je u kratkoj propovijedi vlč. Mihaljević.


Nakon svete mise, HOPGD održao je kratak koncert na kojem je zbor, pod ravnanjem dirigenta prof.Dragutina Stivaničevića, otpjevao nekoliko poznatih domoljubnih pjesma.


D.Karnaš