Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • Misno slavlje u obnovljenoj kapeli sv. Roka

  Misno slavlje u obnovljenoj kapeli sv. Roka

  „Sv. Roče, ako su ti naši stari ovu crkvu mogli podići i mi je možemo održavati“, rekao je dekan Osječkog zapadnog dekanata i konkatedralni župnik mons. Adam Bernatović u pozdravnom govoru prije početka misnoga slavlja, koje je o svetkovini sv. Roka, 16. kolovoza održano u obnovljenoj zavjetnoj kapeli posvećenoj tom svecu u osječkoj Strossmayerovoj ulici uz zgradu Vikarijata. Misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji s mons. Bernatovićem, konkatedralnim župnim vikarom Robertom Almašijem i tajnikom Nadbiskupskog ordinarijata, vlč. Darijom Hrgom.

  Pročitaj više
 • JESENSKE KVATRE

  JESENSKE KVATRE

  Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi na velike nakane Crkve. Imamo proljetne, ljetne, jesenske i zimske kvatre. Jesenske su kvatre posvećene molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za izgradnju kršćanske mladeži. One su sredinom rujna. Pred nama je jesenski kvatreni tjedan u kojem se vjernici pozivani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen za svečenićka i redovnička zvanja i za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatreni tjedan završava bogoslužjem kvatri u subotu.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2

Arhiva tekstova

PRIJAVA DJECE ZA ŽUPNU KATEHEZU

Sva školska djeca trebaju biti upisana na župnu katehezu koja će se održavati po rasporedu koji će biti objavljen. Poseban upis bit će za prvi, treći i osmi razred. Ostala kolska djeca su se prijavila prošle godine i sada će nastaviti dolaziti na župnu katehezu. Ako se koje dijete nije prošle godine prijavilo, to može učiniti pojedinačno, dolaskom u župni ured uzeti prijavnicu i prijaviti se.
Prvi razred: prijava i upis djece u subotu, 16. rujna 2017. od 10 do 12 sati.
Treći razred: prijava i upis djece u subotu, 16. rujna 2017. od 10 do 12 sati.
Osmi razred: prijava i upis u petak, 15. rujna 2017. od 16 do 18 sati.
Djeca prvog, trećeg i osmog razreda dobiti će prijavnice u školi od svojih vjeroučitelja te ih zajedno s jednim roditeljem donijeti u župu. Također je potrebno donijeti potvrdu o krštenju djeteta ili uspomenu na krštenje iz koje se vidi da je dijete kršteno.

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas71
Jučer425
Ovaj mjesec8922
Ukupno4617476

Trenutno online

1
posjetitelja

Srijeda, 20 Rujan 2017 04:08