Predstavljanje prvopričesnika

U nedjelju, 29. listopada, pod dječjom misom u 8,30 sati u našoj konkatedralnoj župi predstavilo se 112 budućih prvopričesnika. Učenici trećih razreda OŠ Sv. Ane, I. Filipovića, F. Krežme, A. Mihanovića i V. Becića zajedno sa svojim katehetama Dragicom Nemet, Maricom Wohlmuth, Robertom Almašijem i koordinatoricom s. Brankom Čutura animirali su nedjeljno euharistijsko slavlje.

Nakon homilije u kojoj se župni vikar Robert Almaši poticajnim riječima obratio pripravnicima za prvu pričest i njihovim roditeljima:
„Već ćete danas sa ovdje nazočnom zajednicom u obnovi krsnih obećanja reći osobno ono što su tu pred oltarom rekli i obećali prije desetak godina na vašem krštenju vaši tata i mama i vaši krsni kumovi…
da vjerujete u Boga Oca, Sina i Duha Svetoga, u njegovu Crkvu...
Dat ćete nadalje obećanje: da ćete dolaziti u crkvu i moliti se i da ćete se truditi biti dobra i poslušna djeca… Vi ćete dakle Isusu nešto obećati, a kad se nešto obeća, onda se to mora i izvršiti! I da biste uspjeli i mogli izvršiti to što ćete obećati, trebaju vam: Isus koji je ta hrana duši i vaši roditelji, jer još uvijek trebate uz sebe njih kao oslonac, kao pomoć i kao primjer…“

I zato, dragi roditelji najviše od svega budite im uzor! Neka vide da ste ljudi vjere, da poštujete Boga i svetinje, da poštujete ljude i da vam je crkva drugi dom“, uslijedilo je predstavljanje prvopričesnika. Oni su prilazeći oltaru donosi svoje prijavnice i tako potvrdili da i u ovoj užoj pripravi žele prionuti uz Isusa kojega se pripravljaju primiti u svoje srce. Iz ruku župnog vikara preuzimali su molitvenike kojima će se služiti na župnoj katehezi i u osobnoj duhovnoj pripravi.
Po prvi puta su prvopričesnici sudjelovali u ovako velikom broju na dječjoj misi u konkatedrali. Neka ih prati blagoslov nebeskog Oca čijeg Sina pod prilikama kruha žele primiti u svoje srce!
Na kraju svete mise župljanima se obratio i župnik mons. Adam Bernatović pozdravljajući novog đakona na pastoralnom praktikumu u našoj župi vlč. Ivana Kunčevića. Riječima pozdrava i dobrodošlice zaželio mu je u ime cijele župe da njegov boravak ovdje bude plodonosan i izgrađujući za njegovu buduću svećeničku službu.