Trodnevna duhovna priprava za Prvu svetu pričest

U srijedu, 11. travnja započela trodnevna duhovna priprava za prvu svetu pričest. Tema prvoga dana je bila sakrament krštenja-moje krštenje. Predvodeći večernju euharistiju župnik mons. Adam Bernatović potaknuo je prvopričesnike da se kao što slave rođendane i imendane, slave i svoj dan krštenja jer su taj dan rođeni za nebo, postali djeca Božja, postali su kršćani. Za vrijeme svete mise blagoslovljena je voda kojim su roditelji svoju dijecu znamenovai sjećajući se njihova krštenja.

Danas se nastavlja trodnevna prirpava. Drugi dan će dijete zatražiti oprost od svojih roditelja a treći dan će roditelji predati krunicu i uspomenu na prvu Pričest kao znak moljenja i primanja Isusa u svetoj pričesti.
Prva sveta ispovijed za prvopričesnike 13. travnja 2018. u 9,00 ili 15,00 sati. Ako su djeca do podne u školi ispovijed im je u 15 sati, a ako su po podne u školi ispovijed im je u 9 sati. Molimo roditelje da pomognu djeci oko ispita savjesti. Ako treba neka si napišu grijehe da im bude lakše. Vi im kažite u čemu oni nisu dobri. Neka Vas zamole za oproštenje.

U subotu, 14. travnja 2018., u 10,30 sati bit će generalna proba za prvopričesnike. Prvopričesnici će doći pred dvoranu gdje ćemo se svrstati u dva reda i svečana ući u crkvu. Tada ćemo proći cijelu misu u kojoj će sudjelovati i prvopričesnici.