Župa sv. Petra i Pavla, apostola, Osijek

 • DUHOVSKO BDIJENJE UOČI SVETKOVINE DUHOVA

  DUHOVSKO BDIJENJE UOČI SVETKOVINE DUHOVA

  Subota uoči svetkovine Duhova, nedjelje Pedesetnice vjernici se okupljaju u svojim crkvama na molitveno bdijenje. Bdijenje, latinski vigilija, znači budan. To je dan, odnosno noć uoči neke svetkovine kada vjernici, pripravljajući se za svetkovinu, bdiju i pritom čitaju ulomke iz Svetog Pisma, psalme i u tišini mole. Tako se i naša župna zajednica okupila na bdijenje ove subote, 3. lipnja u 20,00 sati na duhovsko bdijenje. Bdijenje je predvodio naš župnik preč. Adam Bernatović u zajedništvu sa kapelanom i pastoralnim suradnikom naše župe. U zajedništvu u molitvi i pjesmi, te prigodnom propovijedi, kao nekoć zajednica apostola, molili smo za snagu Duha Svetoga i zahvaljivali za primljene darova toga istoga Duha.

  Pročitaj više
 • SVETI JOAKIM I ANA, RODITELJI BDM

  SVETI JOAKIM I ANA, RODITELJI BDM

  26. srpnja je crkveni god na našem gornjogradskom groblju sv. Ane. Svete mise na groblju su u 8,00 sati, 10,00 i popodne u 16,00 sati. Prije svake svete mise prilika za svetu ispovijed.
  Dođimo moliti sv. Anu za majke naših obitelji i tolike potrebe obitelji, kao i za naše pokojne koji počivaju u sjeni crkve sv. Ane, na najstarijem groblju našega grada.
  U župnoj crkvi je toga dana sveta misa u 18,30 sati.

  Pročitaj više
 • Marijanski zavjet za domovinu u konkatedrali

  Marijanski zavjet za domovinu u konkatedrali

  U nedjelju, 11. lipnja, na svetkovinu Presvetog Trojstva, misom u 8,30h, na kojoj su sudjelovali hodočasnici i organizatori Marijanskog zavjeta za domovinu, krenula je glavna ruta spomenutoga zavjeta. Kapelan vlč. Stjepan Matezović predvodio je misno slavlje, a riječi dobrodošlice, pozdrava i želje za blagoslovljenim danima hoda i molitve uputio je svim sudionicima zavjeta domaći župnik mons. Adam Bernatović. Nakon misnog slavlja na blagdan Presvetog Trojstva u konkatedrali, hodočasnici su krenuli prema Aljmašu.

  Pročitaj više
 • Proslava zaštitnika osječke konkatedrale i grada Osijeka

  Proslava zaštitnika osječke konkatedrale i grada Osijeka

  OSIJEK (TU) - O svetkovini apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, naslovnika osječke konkatedrale, zaštitnika konkatedralne župe i građana grada Osijeka, svečano misno slavlje 29. lipnja predvodio je sisački biskup Vlado Košić. Prije početka misnoga slavlja đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić uputio je srdačne pozdrave mons. Košiću te ostalim koncelebrantima: đakovačko-osječkom nadbiskupu metropolitu u miru Marinu Srakiću, srijemskom biskupu Đuri Gašparoviću, izaslaniku požeškog biskupa Antuna Škvorčevića - generalnom vikaru Požeške biskupije mons. Josipu Krpeljeviću, generalnom vikaru Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivanu Ćuriću, biskupskom vikaru grada Osijeka mons. Vladimiru Dugaliću, dekanima osječkih dekanata – domaćem župniku mons. Adamu Bernatoviću i preč. Ivanu Juriću te župnicima, župnim vikarima, svećenicima i redovnicima na području grada Osijeka. Pozdravio je i prisutne predstavnike gradskih institucija i službi te lokalne gradske četvrti Gornji grad, predsjednika Gradskoga vijeća Željka Požegu i njegova zamjenika Karla Šatvara, sve gradske vijećnike i ostale suradnike, župana osječko-baranjskoga Ivana Anušića te predsjednika Županijske skupštine Dragana Vulina.
  U svojoj homiliji biskup Košić posvijestio je kako je sv. Petar, usprkos svojoj slabosti, postao simbol vjernika koji ispovijeda pravu vjeru, koji je, snagom Duha Svetoga, vjeran Kristu do mučeništva. Petrovo zatočeništvo u tamnici te molitvu Crkve za njega, o čemu govore Djela apostolska, podsjetilo je mons. Košića na zatočeništvo bl. Alojzija Stepinca, a Petrovo mučeništvo na mučeništvo zaštitnika Sisačke biskupije, sv. Kvirina. Govoreći o teškim trenutcima sv. Pavla, ali i velebnom djelu njegova širenja evanđelja, sisački biskup istaknuo je kako sveci nisu bili pošteđeni kušnji i muka, jer je i sam Isus bio kušan od đavla, nevin osuđen, raspet na križ kao zločinac i ubijen, ali je i uskrsnuo, a to je naša nada.

  Pročitaj više
 • ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat

  ZLATNA HARFA 2017. – Zapadni Osječki dekanat

  Smotra dječjih crkvenih zborova - Zlatna harfa - Osječkog zapadnog dekanata održana je dana 27.5. 2017. u Institutu za novu evangelizaciju "Ivan Pavao II." Vikarijatu u Osijeku, na temu: KLIČITE BOGU GLASOM RADOSNIM!
  Već na samom početku susreta odjeknula je radosna pjesma, molitva i kliktaj svome Bogu iz dvjestotinjak dječjih srdaca . Prvi dio susreta je bila Služba riječi, koju je uz svećenike vlč. Ivicu Rebića, prof. Stjepana Radića, prof .Borisa Vulića i vlč. Stjepana Matezovića, predvodio mons. Adam Bernatović, dekan i župnik župe sv. Petra i Pavla ap. u Osijeku. U vrlo lijepoj propovijedi istaknuo je Isusove riječi iz naviještenog Evanđelja - Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna- Razložio je djeci i svima prisutnima kako smo mi Crkva moliteljica i da svaki puta kad god dolazimo na sv. Misu donosimo sebe Isusu , a kada primimo misni blagoslov, naše je srce obdareno još više od onoga što smo mi donijeli. To nam želi dati Isus! Zahvalio je djeci i roditeljima na radosnom i vjernom sudjelovanju i slavljenju Gospodina u našim zborovima. Pozvao ih je da uvijek imaju pred očima cilj svoga dolaženja i pjevanja a to je Isus. Rekao je: „Tko Isusa ne vidi ispred sebe – odustaje! Mi znamo prema komu idemo i zato smo tu, ne odustajemo pa i onda kada nailazimo na poteškoće. Putujemo prema Onomu koji je ispred nas. Uvijek gledajte taj cilj. Zato trčite i pjevajte za Isusa Krista!“

  Pročitaj više
 • Svetkovina Tijelova u osječkoj konkatedrali

  Svetkovina Tijelova u osječkoj konkatedrali

  OSIJEK (TU) - Misnim slavljem u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla te procesijom s Presvetim Oltarskim Sakramentom, koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, proslavljena je 15. lipnja 2017. svetkovina Tijela i Krvi Kristove.
  „Ono što nismo mogli punim sjajem i s punim oduškom slaviti na Veliki četvrtak, to slavimo danas prema običaju koji seže duboko u srednji vijek. Crkva je osjetila potrebu da svečanije proslavi Onoga koji je ostao među nama pod prilikama kruha i vina“, istaknuo je nadbiskup Marin uvodeći u misno slavlje, a zatim je rekao: „Na Tijelovo imamo posebnost - da Isusa koji, možemo čak reći, „čami“ u tabernakulu ponesemo našim ulicama, gradovima, trgovima i tako mu afirmiramo njegovo građansko pravo.“ U koncelebraciji je bio domaći župnik i dekan Osječkog zapadnog dekanata, mons. Adam Bernatović, župni vikar Stjepan Matezović, pastoralni suradnik Matej Glavica te tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Dario Hrga, a liturgijsko pjevanje tijekom mise i procesije animirao je Mješoviti konkatedralni zbor pod vodstvom s. Branke Čutura, uz orguljsku pratnju Dalibora Ratića.

  Pročitaj više
 • Misa zahvalnica uz kraj akademske godine 2016./2017.

  Misa zahvalnica uz kraj akademske godine 2016./2017.

  Misa zahvalnica na kraju akademske godine 2015./2016. za Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku slavila se u nedjelju 11. lipnja u konkatedrali sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku, na svetkovinu Presvetog Trojstva. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. Vladimir Dugalić, biskupski vikar za pastoral grada Osijeka i predstojnik Instituta za novu evangelizaciju "Sveti Ivan Pavao II.“. Uz brojne studente, svečanoj misi prisustvovali su pojedini profesori i asistenti. Uz mons. Dugalića misno slavlje su koncelebrirali mons. Adam Bernatović, p. Arkadiusz Krasicki, studentski kapelan, prof. Grgo Grbešić, prodekan KBF-a u Đakovu.

  Pročitaj više
 • MISA ZAHVALNICA UZ KRAJ ŠKOLSKE GODINE – SVETKOVINA DUHOVA

  MISA ZAHVALNICA UZ KRAJ ŠKOLSKE GODINE – SVETKOVINA DUHOVA

  Na svetkovinu Duhova, nedjelje Pedesetnice, 4. lipnja, uz redoviti nedjeljni raspored svetih misa, u 8,30 sati održana je misa zahvalnica za kraj školske godine osnovnih i srednjih škola. Uz učenike iz škola koje su na području naše župe prisutni su bili i njihovi roditelji, nastavnici, vjeroučitelji i ravnatelji. Svetu je misu predvodio naš kapelan vlč. Stjepan Matezović uz animiranje našeg župnog dječjeg zbora i ostalih učenika koje su animirali naši vjeroučitelji. Zahvala svim ravnateljima, učiteljima i vjeroučiteljima koji su bili prisutni na ovoj svetoj misi zahvalnici, kao i svima za sav trud oko prenošenja znanja i vjere našoj djeci. Hvala i svim roditeljima koji se trude oko svoje djece i potiču ih da kao školarci budu aktivni sudionici naše župne zajednice, te kao vjernici budu prisutni na nedjeljnim euharistijskim slavljima.

  Pročitaj više
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Župne obavijesti

NEDJELJE KROZ SRPANJ - 2017.
TRINAESTA-ČETRNAESTA-PETNAESTA-ŠESNAESTA-SEDAMNAESTA I OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

1. VAŽNIJI BLAGDANI KROZ SRPANJ

SV. ĆIRIL, monah i METODIJE, biskup – 5. srpnja;
Crkveni god u župi sv. Ćirila i Metoda u Divaltovoj ulici gdje su svete mise u 7,30; 10,30 i 18,30 sati.
Ovo su apostoli slavenskih naroda, Metoda, koji je bio upravitelj jedne pokrajine u Grčkoj, odriče se te službe i postaje monah, i brat Konstantin, (Ćiril)sklon nauku postaje učitelj svete i profane znanosti, ostavlja službu učitelja i odlazi bratu u manastir. Oko 861. godine odlaze kao misionari Kozarima.
Životni je poziv sv. Braće bio misije među Slavenima. Na poziv moravskog kneza Rastislava, car pošalje svetu braću, godine 863. da propovijedaju Slavenima Kristov nauk na slavenskom jeziku. Da misija uspije, Konstantin (Ćiril) pronađe slova za slavenski jezik, glagoljicu i dade se na prevađanje svetih knjiga na slavenski jezik. Također su u bogoslužje uveli slavenski jezik.
Kao i svi apostoli, i sveta braća bivaju optuživani, klevetani i progonjeni, posebno što su uveli slavenski jezik u bogoslužje, premda će im papa kasnije to odobriti. Ćiril umire u Rimu 869. godine a Metod biva posvećen za biskupa i postavljen za nadbiskupa u Moravskoj i Panoniji. Unatoč svih teškoća i neprilika nastavlja apostolat sa svojim učenicima sve do smrti 6. travnja 885. godine.
Papa Ivan Pavao II, proglasio je slavenske apostole sv. Ćirila i Metoda 31. prosinca 1980, suzaštitnicima Evrope, uz sv. Benedikta kojeg je Pavao VI. 1974.g. proglasio glavnim zaštitnikom Evrope.

SV. BENEDIKT, opat, ZAŠTINIK EVROPE – 11. srpnja;
Praotac zapadnog redovništva, rodio se oko 480 godine. Radi slabog života kršćana i bojazni za svoje spasenje, napusti svijet i povuče se da živi pustinjačkim životom. Uskoro se oko njega okupe mnogi mladići sa željom da im on bude učitelj na putu svetosti. Gradi samostane koji će postati žarište vjere i kulture za cijelu Evropu. Sastavlja pravila po kojima trebaju živjeti, koja će kasnije postati izvor i uzor za druga pravila raznih redova.
Od 6. do 12. st. evangelizaciju Evrope provode benediktinci. Barbare su priveli kršćanskoj civilizaciji, odgajali su kroz stoljeća evropske narode.
Papa Pio XII nazvao je Benedikta «Ocem Evrope» a Pavao VI «Zaštitnikom zapadne kulture i ocem kršćanske Evrope». Umro je 21. ožujka 547.

SV. ILIJA PROROK, ZAŠTITNIK ĐAKOVAČKO OSJEČKE NADBISKUPIJE – 20. srpnja;
Osoba koja se vatreno borila za vjeru u pravoga Boga. Njegovo ime znači «Jahve je moj Bog» a za tu se istinu prorok Ilija cijeli svoj život i borio. «I usta prorok Ilija kao oganj, riječ mu plamtila kao buktinja»(Sir 48,1).
Ilija je bio rodom iz Tišbe, pa se zvao i Tišbijac. Djelovao je u IX stoljeću prije Krista u vrijeme kraljevanja Ahaba. Mislim da njegovu borbu s bezbožnim Ahabom i njegovom ženom Jezabelom sam prorok najbolje izriče nalazeći se na Božjoj gori Horebu. Na Jahvin upit zašto je tamo došao, prorok odgovara: «Revnovao sam gorljivo za Jahvu Boga nad vojskama, jer su sinovi Izraelovi napustili tvoj Savez, srušili tvoje žrtvenike i pobili mačem tvoje proroke. Ostao sam sâm, a oni traže da i meni uzmu život»(1Kr 19,10).
U tim je riječima sam Ilija. One izriču njegovo proročko poslanje u jednom veoma teškom razdoblju povijesti izabranog naroda.
Kako navodi druga knjiga Kraljeva, ognjena kola i ognjeni konji stadoše i Ilija u vihoru uziđe na nebo.
U slavenskom pučkom vjerovanju, što je prisutno i u našim krajevima, Ilija zapovijeda gromovima i kiši, pa se čak naziva «Ilija Gromovnik». Daleko je vrjednije od toga ono što o Iliji kaže Božja objava. On jest gromovnik koji se borio i grmio za Božju stvar.

SVETI JOAKIM I ANA, RODITELJI BDM – 26. srpnja;
Ako želimo nešto reći o krepostima i veličini sv. Joakima i Ane, moramo na prvome mjestu istaknuti da je njihova kćerka Majka Božja. To je prvi i najvažniji dokaz njihove svetosti. Dobro stablo rađa dobrim plodovima, rekao je Isus. Plod je Joakima i Ane presveta Djevica Marija. Čovjek je svet ako ispuni ono što Bog pod njega traži. Od njih je tražio da dadu svijetu Majku Njegova Sina, koja će razveseliti nebo i zemlju, s kojom je osvanulo novo doba za svijet. Sretnih li roditelja koji su imali tako veliku i uzvišenu kćerku!
Danas je crkveni god na našem gornjogradskom groblju sv. Ane. Svete mise na groblju su u 8,00 sati, 10,00 i popodne u 16,00 sati. Prije svake svete mise prilika za svetu ispovijed.
Dođimo moliti sv. Anu za majke naših obitelji i tolike potrebe obitelji, kao i za naše pokojne koji počivaju u sjeni crkve sv. Ane, na najstarijem groblju našega grada.
U župnoj crkvi je toga dana sveta misa u 18,30 sati.
Danas je i crkveni god u Tenji.

SVETI IGNACIJE LOYOLSKI, PREZBITER – 31. srpnja;
Sveti Igancije se rodi u Loyoli u Španjolskoj godine 1491. Ovdje ga spominjem jer je osnovao red Družbe Isusove, Isusovce, koje je papa Pavao III odobrio 27. rujna 1540. g. Njegovo je načelo: Na veću slavu Božju. Napisao je svoje besmrtno djelo «Duhovne vježbe». Umro je u Rimu 31. srpnja 1556.
I u našem gradu rade i djeluje Isusovci u to u Stepinčevoj ulici, gdje se nalazi njihova Rezdencija, i u Tvrđi Isusovačka gimnazija.

GOSPA OD ANĐELA – « PORCIUNKULA» - 2. kolovoza;
Pola sata hoda jugozapadno od Asiza nalazi se mala crkvica posvećena Gospi od anđela. Sveti Franjo Asiški obnovio je crkvicu svojim rukama. Crkvica se zove još Porciunkula, što znači mali dio, dijelak što ga je Franjo pridržao za upotrebu na zemlji. Tu je crkvicu Franjo posebno ljubio jer je u njoj upoznao Božji poziv i počeo novi život. Crkvica je kolijevka Franjevačkog reda. U toj crkvici Franjo je zatvorio oči g. 1216. Velika bazilika koja se diže iznad crkvice sagrađena je 1569-1678 g.

Vjernicima je Porciunkula poznata osobito po oprostu koji je sv. Franjo od Isusa izmolio. Dana 2. kolovoza molio je u crkvici, ukaže mu se Isusu i Marija okruženi mnoštvom anđela. Isus upita Franju kakvu milost želi za spas ljudi. Franjo zamoli Gospodina da udijeli potpuni oprost svakome tko se skrušeno ispovijedi i posjeti ovu crkvicu. Gospodin mu udijeli traženu milost a papa Honorije III. potvrdi oprost. Kasnije se povlastica oprosta proširila na sve crkve.

Na dan 2. kolovoza, u župnim crkvama može se zadobiti potpuni oprost zvani «Porciunkula». Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su: pohod crkvi u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ovome ispovijed i pričest, te molitvu na nakanu sv. Oca. Ovaj se oprost može dobiti samo jedanput.

PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO – 6. kolovoza;
Jednom zgodom Isus uze sa sobom Petra, Jakova i Ivana, povede ih na visoku goru u osamu. Tu se pomoli. I dok se molio, preobrazio se. Zasja mu lice kao sunce, a haljine mu postadoše bijele kao svjetlost. I ukazaše se Mojsije i Ilija te razgovarahu s Isusom (usp. Mt.17. 1-3).
Svojim preobraženjem Isus je htio prije svoje muke učvrstiti vjeru apostola da je on Spasitelj, pokazati im slavu u koju će ući poslije uskrsnuća te otkriti koja je budućnost njegove Crkve.

2.LJETNI RASPORED SV. MISA ( srpanj i kolovoz)
Mjesec srpanj i kolovoz su dva mjeseca praznika naše djece kada i odrasli uzimaju svoje godišnje odmore i veći je broj vjernika odsutan iz grada. I mi svećenici trebamo otići na svoje godišnje odmore, i zbog toga u mjesecu srpnju i kolovozu imamo ljetni raspored svetih misa.
Radnim danom svete mise su u «katedrali» navečer u 18,30 sati, a ujutro u 7 sati bit će samo ukoliko ima sprovodna sveta misa.
Nedjeljom i blagdanom svete mise će biti; u 7,00 sati, u 8,30 sati, u 10 sati i večernja u 18,30 sati. Svete mise kod sv. Roka u 7,30 sati te u konkatedrali u 11,30 sati preko ljeta neće biti. Ovakav raspored uključivo do posljednje nedjelje u kolovozu.

3.RADNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Kroz ljetno vrijeme, srpanj i kolovoz, započinjemo sa skraćenim radnim vremenom Župnog ureda. Župni ured će raditi u radne dane samo popodne od 16 do 18 sati, a subotom od 11 do 12 sati. Za hitne slučajeve na raspolaganju smo uvijek.

4.PROSLAVA BLAGDANA SVETE ANE NA GORNJOGRADSKOM GROBLJU
Spomendan Svete Ane slavi se od davnina vrlo svečano na gornjogradskom groblju Svete Ane gdje se nalazi i kapelica posvećena ovoj svetici, sagrađena 1769. godine. Tradicija ovoga slavlja nastavila se do danas jer gotovo da i nema Osječanina kojemu na ovome groblju nije pokopan netko od njegovih rođaka ili prijatelja. Svete mise na blagdan Svetih Joakima i Ane, u utorak, 26. srpnja, na gornjogradskom groblju bit će u 8,00 sati, pjevana u 10,00 sati i po podne u 16,00 sati. Prije svake svete mise bit će mogućnost za svetu ispovijed. Dođimo moliti Svetu Anu za naše majke, za potrebe obitelji i za pokojnike koji počivaju u sjeni crkve Svete Ane.

5.MINISTRANTI I PJEVAČICE NA MORU
Trideset ministranta i pjevačica naše župe odlazi na more u Zaton od 25. srpnja do 2. kolovoza 2014. godine. Odlazak je u utorak, 25 srpnja u jutarnjim satima, oko 5 sati autobusom ispred župnog ureda. Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti 2 plahte, jastučnicu i ručnike te ono najpotrebnije za higijenu. U ponedjeljak prije polaska, 24 srpnja navečer u 19,00 sati kratak sastanak sa onima koji idu na more.

6.BLAGOSLOV ROKOVE CRKVE
Tijekom ovih godina završena je obnova crkva Sv. Roka u Strossmayerovoj ulici koja će biti blagoslovljena 16. kolovoza, na blagdan svetog Roka, i tako će se ponovo otvorena za službu Božju. Ovim želimo obavijestiti sve vjernike i štovatelje svetog Roka da se toga dana okupimo u što većem broju. Crkvu će blagosloviti naš nadbiskup Đuro.

7.NATJEČAJ ZA DJEČAČKO I BOGOSLOVNO SJEMENIŠTE
Bliži se vrijeme upisa u srednje škole i na fakultete. Možda je Bog pokucao ili kuca na srca nekih mladića koji bi pošli putem svećeništva. Dječačko sjemenište u Zagrebu, za one koji su završili osmi razred, i veliko Bogoslovno sjemenište u Đakovu, za one koji su završili srednju školu, objavilo je natječaj za prijavu kandidata. Sve informacije možete dobiti u župnom uredu.

8.NATJEČAJ ZA STUDIJ TEOLOGIJE
Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu objavio je natječaj za upis studenata. Svi koji su završili srednju školu a žele studirati teologiju, mogu se javiti u župni ured gdje će dobiti potrebne informacije.

9.SVEĆENIK U BOLNICI
Svećenik koji je zadužen za bolnicu je pater Marek koji obilazi pojedine odjele u bolnici, tako da se bolesnici koji to žele mogu ispovijedati. Također se može svećenik pozvati i telefonom i to 091 4600434.

10. PAZITELJI KONKATEDRALE
Pozivam sve osobe koje su na sebe preuzeli obvezu da budu pazitelji konkatedrale da se drže svoga rasporeda. Crkva će biti otvorena od 7 do 19 sati, jedino ponedjeljkom od 8 do 12 sati je čišćenje katedrale, radi toga je zatvorena. Upućujemo poziv svim starijim osobama da postanu pazitelji konkatedrale prijavom u župni ured.

11. DONESITE OBITELJSKI KARTON
Ako još niste predali vaš OBITELJSKI KARTON učinite to što prije. Želja nam je da što više obiteljskih podataka unesemo u vaš karton. Ako ga nemate, obiteljski karton možete dobiti u župnom uredu. Hvala vam.

12. ZAHVALA
Hvala svima koji su pridonijeli svojim prilogom za potrebe župe i župne crkve. Potičem župljane koji to do sada nisu učinili. Molimo sve obitelji koje žive u župi, a nisu prijavljene,da to učine.

13. TISAK
Glas Koncila, Župne obavijesti, Moj molitvenik..

SVETE MISE od 2.VII. do 6. VIII. 2017.

nedjelja,2. srpnja 2017. TRINAESTA KROZ GODINU
+ Dragutin Ivanov i pok. iz ob. Marković i Vukušić - 7,00 sati
+ Edita Grašo - 8,30 sati
PRO POPULO – ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Zvonimir i Ivica Gvozdić - 18,30 sati
ponedjeljak,3. srpnja 2017. Sv. Toma ap.
+ Ivana, Petar i Josip Galović - 18,30 sati
utorak,4. srpnja 2017. sv. Elizabeta Portugalska
+ Martin Jamnić -18,30 sati
srijeda,5. srpnja 2017. Sv. Ćiril i Metod, slav. ap.
+ Marija i Rudolf Brodić - 18,30 sati
četvrtak,6. srpnja 2017. sv. Marija Goreti, dj. i muč.
+ Ružica i Josip Štrekelj - 18,30 sati
petak,7. srpnja 2017.
+ Marija i Andrija Vrabić - 18,30 sati
subota,8. srpnja 2017.
+ iz ob. Kvesić,Pinju, Dodig i Banožić - 7,00 sati

nedjelja,9. srpnja 2017. ČETRNAESTA KROZ GODINU
+ Katarina Rihard i iz ob. Moher - 7,00 sati
+ Zdenka, Nikola i Damir Pavičić - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Ivan Hengl i iz ob Ćuraj - 18,30 sati
ponedjeljak,10. srpnja 2017.
+ Domagoj Sotinac i pok. Sofija i Paulina - 18,30 sati
utorak,11. srpnja 2017. Sv. Benedikt, opat
+ Matilda Perić i pok. iz ob. Perić - 18,30 sati
srijeda,12. srpnja 2017.
+ Jelena i Franjo Berečić - 18,30 sati
četvrtak,13. srpnja 2017. Majka Božja Bistrička
+ Rudolf Ladović - 18,30 sati
petak,14. srpnja 2017.
+ Đuro, Kata i Đuro Svjetlić - 18,30 sati
subota,15. srpnja 2017. Sv. Bonaventura,b.i n.
+ Marija i Antun Stipanović - 7,00 sati

nedjelja,16. srpnja 2017. PETNAESTA KROZ GODINU
+ Anica i Jozo Majdenić - 7,00 sati
+ Milan, Ruža i Goran Zorić - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Sanda Stjepanović i pok. iz ob. Vidaković i Dmitrović- 18,30 sati
ponedjeljak,17. srpnja 2017.
+ Eduard Kofranek - 18,30 sati
utorak,18. srpnja 2017.
+Đuro Jager - 18,30 sati
srijeda,19. srpnja 2017.
+ Josip i Gabrijela Ermenić - 18,30 sati
četvrtak,20. srpnja 2017. Sv. Ilija, prorok
+ Anka Malić - 18,30 sati
petak,21. srpnja 2017.
+ Pavao, Zdenka i Zlatko Mores - 18,30 sati
subota,22. srpnja 2017. Sv. Marija Magdalena
+ Manda i Ilija Milanović - 7,00 sati

nedjelja,23. srpnja 2017. ŠESNAESTA KROZ GODINU
+ Nenad Merčep - 7,00 sati
+ Dragica i Franjo Kleščik - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Ana i Antun Majdiš - 18,30 sati
ponedjeljak,24. srpnja 2017.
+ Drago Lauc - 18,30 sati
utorak,25. srpnja 2017. Sv. Jakov, ap.
+Jakov i Tomo Vrselja - 18,30 sati
srijeda,26. srpnja 2017. Sv. Joakim i Ana – roditelji BDM
+ Mira Grbavac – 18,30 sati
Na groblju Svete Ane:
+ Ana Marijanović – 8,00 sati
+ Ivo Tokić - 10,00 sati
+ Anica Kemenc - 16,00 sati
četvrtak,27. srpnja 2017.
+ Bogdan Vrcelj i pok. iz ob. Petrak - 18,30 sati
petak,28. srpnja 2017.
+ Ivanka Stipanović - 18,30 sati
subota,29. srpnja 2017.
+ Štefica Bosilj -7,00 sati

nedjelja,30. srpnja 2017. SEDAMNAESTA KROZ GODINU
+ Mile Perić i ob. Perić - 7,00 sati
+ Marko Tomić, svećenik - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Jozsef i Silvije Mikuška - 18,30 sati
ponedjeljak,31. srpnja 2017.
+ Anđelka Skrletović - 18,30 sati
utorak,1. kolovoza 2017.
+ iz ob. Lijak - 18,30 sati
srijeda,2. kolovoza 2017. Gospa od Anđela
+ Luka Tomasić - 18,30 sati
četvrtak,3. kolovoza 2017. Bl. Augustin Kažotić
na nakanu - 18,30 sati
petak,4. kolovoza 2017. Sv. Ivan Vianey
+ iz ob. Nilić, Subašić i Vuković - 18,30 sati
subota,5. kolovoza 2017. Gospa Snježna
+ - 7,00 sati

nedjelja,6. kolovoza 2017. OSAMNAESTA KROZ GODINU
+ Irena i Johan Bernwald i pok. Viktor - 7,00 sati
+ Anka i Ljubica Babić - 8,30 sati
PRO POPULO - ZA ŽUPLJANE - 10,00 sati
+ Darko i Božo Lozić - 18,30 sati

Matej Glavica, pastoralni suradnik
mons. Adam Bernatović, župnik

Lokacija župe

Adresa i radno vrijeme

Župni ured Sv. Petra i Pavla Apostola, Osijek
Pavla Pejačevića 1
31000 OSIJEK

T:(031) 310-020
F:(031) 310-022
M:zupa@svpetaripavao.hr
W:www.svpetaripavao.hr

Radnim danom: 8-12 sati i 15-18 sati
Subotom: samo 8-12 sati

Kroz srpanj i kolovoz: 16-18 sati; subotom: 11-12 sati

Statistika posjeta

Danas502
Jučer402
Ovaj mjesec9875
Ukupno4593351

Trenutno online

3
posjetitelja

Nedjelja, 23 Srpanj 2017 22:39